Zoetermeer, door haar bewoners ook wel liefkozend ‘Sweet Lake City’ genoemd, is een moderne stad met circa 125.000 inwoners. De stad is dankzij de strategische ligging tussen de steden Den Haag, Leiden en Rotterdam in de jaren ‘60 van de vorige eeuw aangewezen als groeistad. Zo groeide Zoetermeer van een dorp met circa 10.000 inwoners uit tot een stad van formaat. Het Zoetermeer van nu is een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken en te recreëren.

Villahof Soeterwaart is gelegen aan de rand van de groene en levendige wijk Oosterheem, in het noord-oosten van Zoetermeer. Hier is het heerlijk wonen in het Groene Hart, met typisch Nederlandse polderlandschappen, omringt door water en bos. Recreatiegebied Noord Aa, met de Zoetermeerse Plas, en het Bentwoud liggen nagenoeg om de hoek. Perfect om lekker te fietsen, wandelen, picknicken of sporten.

Oosterheem

Oosterheem is de jongste wijk van Zoetermeer. Als deze wijk af is, zal het met 30.000 inwoners en 8.500 woningen de grootste wijk van Zoetermeer zijn. De wijk is bijna voltooid. Villahof Soeterwaart is dan ook één van de laatste plannen in Oosterheem, wat u als bewoner veel voordelen geeft. Zo geniet u van een woonomgeving die al helemaal af is en waarin voorzieningen volop aanwezig zijn.

Oosterheem Centrum is het kloppende hart van de wijk. Hier kunt u niet alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar kunt u ook naar hartenlust shoppen of gezellig een terrasje pakken of een restaurant bezoeken.

De wijk biedt tal van mogelijkheden op het gebied van onderwijs en opvang. Er zijn verschillende basisscholen en kinderdagverblijven. Met het vele groen, buitenspeelplaatsen en sportaccomodaties is Oosterheem een erg uitnodigende
en kindvriendelijke wijk.

Stads genieten
Naast de voorzieningen in de wijk heeft Zoetermeer haar inwoners nog veel meer te bieden. Het Stadshart en het Oude dorp vormen tezamen het centrum van Zoetermeer. Hier vindt u de grote winkelketens maar ook unieke speciaalzaakjes, gezellige café’s en restaurants, de bioscoop en het theater. Ook voor sportief vermaak zit u goed in Zoetermeer. Sla eens een balletje op de golfbaan, stap op de schaats in Silverdome of pak uw ski’s voor een middagje winters genieten in Snowworld.

Bereikbaarheid
De ligging van Villahof Soeterwaart is ideaal! In een paar autominuten bereikt u het Stadshart van Zoetermeer en net zo snel rijdt u de A12 op. Zo staat u binnen een half uur in het centrum van Rotterdam. Oosterheem telt drie haltes voor de RandstadRail. Hiermee reist u supersnel van en naar het centrum van Zoetermeer, naar Den Haag en Rotterdam, maar ook naar het strand van Kijkduin.

Google Maps